Tastatura Swype va fi abandonată de către compania producătoare

20.02.2018
Tastatura Swype va fi abandonată de către compania producătoare

Swype, una dintre cele mai populare tastaturi virtuale pentru sistemul de operare Android (şi în anii mai recenţi iOS), va fi abandonată de către Nuance, compania care a dezvoltat-o. Aceasta nu va dispărea de pe Google Play Store sau AppStore, însă nu va mai primi actualizări şi nici nu va mai fi modificată în viitor pentru compatibilitate cu noi versiuni de software de la Google sau Apple.

Utilizatorii Swype au apreciat în 2013 metoda inovatoare la acel moment de a „desena” cuvintele pe suprafaţa tastaturii în locul apăsării individuale a fiecăreia. Alte tastaturi concurente precum Swiftkey şi tastatura implicită Google Keyboard (actualul Gboard) s-au inspirat de la Swype şi au început să ofere funcţionalitate similară, pe lângă alte avantaje precum căutări directe sau inserarea de imagini şi gif-uri direct în mesaje.

Întrucât interesul pentru tastaturi virtuale în rândul utilizatorilor a cam scăzut, Nuance îşi mută atenţia către piaţa B2B (business to business), unde există un mare interes în produse care folosesc inteligenţa artificială. Astfel, Nuance devine un dezvoltator de soluţii AI, care va lucra direct cu alte companii, fără să mai ofere şi produse independente pentru consumatorii de rând.

Probabil că unele dintre motivele pentru care Swype a rămas în urmă în ultimii ani au fost problemele legate de intimiatea online, întrucât aceasta colecta la un moment dat date despre locaţia utilizatorilor, cât şi lipsa parteneriatelor cu producătorii de hardware, care să ofere Swype ca metodă de tastare implicită.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult