Telefoanele Galaxy S8 şi S8+ pot folosi utilitarul TWRP pentru backup şi instalarea de ROM-uri Android neoficiale

17.07.2017
Telefoanele Galaxy S8 şi S8+ pot folosi utilitarul TWRP pentru backup şi instalarea de ROM-uri Android neoficiale

Apreciat pentru pachetul generos de facilităţi oferite, TWRP este o aplicaţie din categoria custom recovery, disponibilă de acum şi pentru dispozitive Galaxy S8 şi S8+.

Alegere preferată pentru root-area dispozitivelor, instalarea ROM-urilor Android neoficiale, modificarea versiunilor Android deja root-ate şi backup integral al datelor găzduite în memoria dispozitivelor, utilitarul TWRP poate aplicat şi telefoanelor Galaxy S8 şi S8+ echipate cu chipset Snapdragon. Pentru ca instalarea să reuşească, este necesară mai întâi dezactivarea funcţiei Reactivation Lock din secţiunea Cloud and Accounts a contului de utilizator Samsung, urmată de deblocarea bootloader-ului Android folosind un utilitar cum este şi CROM service tool, disponibil în paginile forumului XDA developer.

Pentru a instala TWRP poate fi utilizat software-ul Samsung Smart Switch PC sau driverele Samsung, împreună cu utilitarul ODIN flashing tool. Versiunile TWRP corecte pot fi descărcate de aici pentru Galaxy S8 şi Galaxu S8+.

Procedeul constă în repornirea dispozitivului în modul Download, folosind combinaţia de taste Volum UP + Bixby + Power, apăsate simultan timp de 15 secunde. Pentru a continua, apăsăm încă odată tasta Volum UP după pornirea dispozitivului. Din interfaţa ODIN încărcăm APK-ul TWRP folosind opţiunea AP Slot, după care conectăm telefonul Galaxy S8/S8+ la PC folosind cablul USB şi apăsăm în ordine tastele Volume Down, Bixby şi Power, urmată de butonul Start în interfaţa ODIN. Procesul de instalare durează câteva secunde şi este urmat de repornirea dispozitivului în meniul TWRP.

Din păcate, ediţiile Galaxy S8 cu chipset Exynos nu pot folosi TWRP, deocamdată.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult