Topul versiunilor de Android în decembrie: Oreo îşi dublează numărul de utilizatori, dar Nougat este în continuare favorit

Google a publicat ultima versiune a clasamentului Android pentru anul 2017, numărând nu mai puţin de 8 versiuni Android concurente.

Considerate „antice” după standardele actuale, ediţiile Gingerbread, Ice Cream Sandwich şi Jelly Bean continuă să apară la numărătoare, însă doar versiunea KitKat mai păstrează o cotă de piaţă semnificativă.

Relativ modernă, versiunea Android 5.1 Lollipop este prezentă pe 20.2% din totalul dispozitivelor aflate în circulaţie, dar Android 6.0 Marshmallow rămâne lider cu o cotă de 29.7%.

Cu o prezenţă minusculă, de 0.5%, Android Oreo îşi dublează totuşi cota de piaţă, comparat lunii anterioare. Este dezamăgitor însă că Oreo nu a trecut încă nici de 1% din total, în ciuda faptului că este disponibil pe piaţă de mai multe luni.

Mult mai bine se prezintă versiunea Nougat 7.0, prezentă pe 19.3% din totalul dispozitivelor. Din păcate revizia 7.1 nu a prins foarte mult teren, fiind detectată pe doar 4.0% din totalul dispozitivelor.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat