Vine nu dispare complet. Se transformă într-o aplicaţie de filmat

19.12.2016
Vine nu dispare complet. Se transformă într-o aplicaţie de filmat

Twitter a anunţat că serviciul Vine se închide, însă aceasta nu pare să fie sfârşitul acestui brand. În loc să închidă complet aplicaţia şi să renunţe la acest nume, echipa Vine va tranzita de la o reţea de socializare video la o aplicaţie de cameră, care să producă conţinut pentru publicare pe alte reţele. Nu a fost oferită o dată exactă la care va fi făcută schimbarea, însă planul pare să fie deja în mişcare, urmând ca utilizatorii să vadă efectele foarte curând.

Vine va primi o actualizare pe Google Play Store şi AppStore pentru a se transforma în Vine Camera. Aceasta va oferi posibilitatea de a înregistra clipuri video de şase secunde, asemeni aplicaţiei iniţiale, însă fără a pune la dispoziţia utilizatorilor un profil personal, un canal sau un flux de ştiri. Creaţiile vor putea fi urcate pe conturile de Twitter al utilizatorilor, sau salvate local pe dispozitiv, urmând să fie urcate apoi pe alte servicii (Facebook, Instagram, etc.).

Odată cu această veste, echipa Vine anunţă utilizatorii că pot acum să îşi descarce creaţiile publicate de-a lungul timpului pe platformă, putând să le urce pe alte platforme sau să le păstreze pentru arhiva personală. Chiar dacă momentan Vine susţine că aceste clipuri vor rămâne online pe Vine.co, sunt şanse mari ca în câteva luni sau ani menţinerea serverelor să nu mai fie rentabilă pentru Twitter şi să le închidă, aşa că stocarea locală sau pe altă platformă online ar putea fi o soluţie de backup utilă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult