Waze primeşte suport pentru navigaţie cu ajutorul unor pachete de voci personalizabile

10.05.2017
Waze primeşte suport pentru navigaţie cu ajutorul unor pachete de voci personalizabile

Waze s-a bucurat de un succes destul de mare în ultimii câţiva ani, iar de-a lungul timpului, compania israeliană sub tutelă Google a avut parte de mai multe parteneriate cu celebrităţi pentru pachete de voci pentru navigarea prin GPS. De acum însă, utilizatorii îşi pot crea propriile pachete de voci, fie folosind fişiere audio de pe internet, fie înregistrând propriile indicaţii. Totul se face direct din aplicaţia pentru mobil.

Noua opţiune se găseşte în cadrul aplicaţiei în meniul Sound & Voice, unde utilizatorul este îndemnat să înregistreze câte o frază pentru fiecare situaţie pe care o poţi întâlni în trafic. Această funcţie este foarte interesantă în special din prisma faptului că niciun alt serviciu de navigaţie nu oferă aşa ceva, majoritatea fiind limitate la vocile implicite, sau la pachete de voci contra cost.

Desigur există şi câteva limitări. În timp ce pot fi înregistrate replici pentru majoritatea situaţiilor din trafic, pentru folosirea acestora, utilizatorii renunţă la numele străzilor, care este realizat de fiecare dată în timp real folosind vocea virtuală în regim text-to-speech.

Important este că acum Waze poate deveni un serviciu de navigaţie mult mai personal, care oricum oferea mai multe opţiuni de personalizare decât altele. Acesta oferă deja posibilitatea adăugării unei fotografii de profil, în timp ce pictogramele de pe hartă, pe care le pot vedea şi alţi utilizatori poat fi deblocate şi schimbate folosind credite virtuale câştigate prin interacţiuni cu aplicaţia. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult