Web browserul Chrome primeşte optimizări pentru reducerea consumului de energie pe dispozitivele cu Android

04.08.2016

Ajuns la versiunea 52, web browserul Chrome promite să îmbunătăţească experienţa oferită utilizatorilor de Android, scurtând timpul de aşteptare pentru încărcarea clipurilor video şi gestionând mai bine consumul de resurse pentru un impact mai redus asupra bateriei.

Demonstrată cu o prezentare video, noua versiune Chrome pentru Android pune accentul pe optimizarea funcţiilor de redare video, indiferent de sursa acestuia: YouTube, Netflix, Amazon, etc.
Este vizată în primul rând reducerea consumului de resurse, durata mare de timp petrecută vizionând acest tip de conţinut având un impact major asupra bateriei, cu efectul încălzirii excesive a carcasei dispozitivului.

Pentru scopul propus, Google a extins funcţia Data Saver pentru a include şi clipurile video, activarea sa promiţând să diminueze cu până la 50% traficul de date trecut prin conexiunea la internet, încărcând o versiune „light” a clipului respectiv.

Pentru a beneficia de îmbunătăţirile prezente în noua versiune Chrome pentru Android este de ajuns să actualizaţi aplicaţia accesând magazinul Google Play.

Extensiile AdBlock şi AdBlock Plus, disponibile oficial şi pentru browserul Edge

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult