Whatsapp încetează suportul pentru telefoanele mai vechi

04.01.2017
Whatsapp încetează suportul pentru telefoanele mai vechi

Dacă încă folosiţi telefoane produse în urmă cu mai bine de şase ani, sau care folosesc sisteme de operare care au rămas fără suport software din partea companiilor care le-au dezvoltat în urmă cu mai mulţi ani, Whatsapp are o veste proastă pentru voi. Începând din 2017, compania încetează suportul pentru acestea, concentrându-şi eforturile pentru a oferi serviciul doar pe cele câteva sisteme de operare moderne de pe piaţă.

De la 1 ianuarie 2017, dispozitivele echipate cu Windows Phone 7, iOS 6 şi Android 2.1 sau 2.2 nu mai au acces la acest serviciu. Întrucât vechile versiuni de sisteme de operare nu au acces la diverse funcţii noi, introduse în ultimii câţiva ani, compania a decis să înceteze dezvoltarea lor şi să limiteze accesul acestor dispozitive la servicii. Anunţul a fost făcut încă din iarna anului trecut, însă abia acum planul a fost pus în practică.

Odată cu acestea trebuiau să fie oprite şi serviciile Whatsapp pe BlackBerry OS, Nokia S40 şi Symbian S60, însă acestea au primit o extensie până la începutul verii, în iunie 2017. Motivul pentru această decizie a fost faptul că multe dispozitive cu BlackBerry OS încă sunt destul de noi (telefoane cu S40 încă se lansează în gama entry-level feature phone), iar utilizatorii au nevoie de timp în plus pentru a face upgrade. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult