WhatsApp va înceta să funcţioneze pe anumite dispozitive Android, iOS şi Windows Phone

09.05.2019
WhatsApp va înceta să funcţioneze pe anumite dispozitive Android, iOS şi Windows Phone

WhatsApp nu este doar una dintre cele mai importante aplicaţii de chat pentru Facebook, ci şi una dintre cele mai popualare aplicaţii din lume. Aceasta este disponibilă pe majoritatea dispozitivelor conectate la internet şi pune în contact atât persoane apropiate, dar oferă şi o cale mai simplă de comunicare între companii şi clienţii lor. Astfel, vestea că anumite dispozitive Windows, Android şi iOS nu vor mai putea folosi popularul serviciu este una tristă pentru o parte dintre aceştia.

În general, WhatsApp oferă suport pe perioade îndelungate pentru versiuni mai vechi de software, deci probabil că nu vor fi foarte mulţi cei care sunt afectaţi de acest val de încetare a suportului. Vorbim despre utilizatori care încă foloseau versiuni foarte vechi de Android şi iOS, cât şi despre cei care încă folosesc telefoane Windows Phone, care nu mai primesc suport software sau tehnic oficial nici măcar din partea Microsoft, dezvoltatorul platformei.

Începând cu data de 31 decembrie 2019, accesul la WhatsApp de pe platforma Windows Phone nu va mai fi posibil. Aplicaţia nu va mai fi disponibilă pentru download, iar serviciile vor fi complet blocate pe aceste dispozitive. De asemenea, anumite funcţii din aplicaţie ar putea fi oprite chiar înainte de termen.

Pentru platforma Android, doar utilizatorii de Android 2.3.7 vor fi afectaţi de această dată. Serviciile pentru această versiune de Android vor fi oprite începând cu data de 1 februarie 2020. Conform celor mai recente statistici oferite de către Google, doar 0,3% dintre utilizatorii de Android încă folosesc versiunea Gingerbread a sistemului de operare şi nu este clar câţi dintre aceştia folosesc activ WhatsApp. Cel mai probabil, numărul de utilizatori afectaţi este extrem de mic.

Tot la 1 februarie 2020 WhatsApp va înceta să funcţioneze pe iPhone-uri şi iPad-uri care folosesc iOS 7. Dispozitivele Apple primesc în general suport pentru mai mulţi ani, deci probabil că cei afectaţi vor fi în minoritate. Momentan 80% dintre utilizatorii activi sunt pe iOS 12, cea mai recentă versiune a sistemului de operare Apple, în timp ce 12% sunt pe iOS 11, versiunea de anul trecut. Restul de 8% rulează toate celelalte versiuni mai vechi (de la iOS 1 la iOS 10). Toate aceste informaţii sugerează că numărul de utilizatori de WhatsApp care încă folosesc iOS 7 este extrem de mic în 2019.

Pentru a putea folosi WhatsApp pe mobil după această dată, utilizatorii afectaţi vor trebui să facă upgrade la dispozitive mai noi, pe care sunt instalate versiuni recente ale sistemelor de operare. În cazul celor care încă folosesc Windows Phone, singura opţiune este să treacă la un dispozitiv Android sau iOS, întrucât nu mai există telefoane noi cu Windows.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult