Autonomie 320 Km pentru 6 minute timp de încărcare. Toshiba va livra un nou tip de acumulator cu performanţe de invidiat

03.10.2017
Autonomie 320 Km pentru 6 minute timp de încărcare. Toshiba va livra un nou tip de acumulator cu performanţe de invidiat

Toshiba a anunţat un nou tip de acumulator pentru vehicule electrice, lăudat cu un timp de încărcare comparabil unui plin de benzină.

Cu potenţialul de oferi vehiculelor cu propulsie electrică competitivitatea de care au nevoie pentru a deveni o alternativă credibilă în faţa autoturismelor echipate cu motoare termice, acumulatorul cu tehnologie Li-ion foloseşte un nou tip de anod capabil să suporte curenţi de încărcare mult mai mari.

Potrivit companiei producătoare, acumulatorul poate înmagazina suficientă energie în 6 minute conectate la un alimentator rapid pentru a propulsa un vehicul electric pe o distanţă de 320 Km – de trei ori mai mult decât este posibil folosind cei mai avansaţi acumulatori Li-ion din generaţia actuală.

Anodul confecţionat din oxid de titaniu-niobiu a fost optimizat pentru a oferi dublul capacităţii unui acumulator Li-ion echipat cu anod convenţional pe bază de grafic şi anduranţă mult îmbunătăţiră. În timp ce acumulatorii obişnuiţi au o durată de viaţă estimată la 500-1000 cicluri de încărcare, noul acumulator Toshiba promite să păstreze mai mult de 90% din capacitatea iniţială chiar şi după 5000 cicluri de utilizare. Mai mult, acumulatorii pot fi încărcaţi în modul rapid chiar şi la temperaturi de -10°C, oferind flexibilitate crescută la exploatarea în regiuni cu climat friguros.

Capabili să ofere autonomie dublă pentru acelaşi spaţiu ocupat şi greutate, noii acumulatori Toschiba SCiB vor fi disponibili pentru uz comercial începând cu anul 2019.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult