Citroen GT Concept – supercar-ul din joc a ajuns pe stradă

02.10.2008
Citroen GT Concept – supercar-ul din joc a ajuns pe stradă

Oficial se numeşte GTbyCITROEN şi este poate primul concept care parcurge drumul în sens invers: din realitatea virtuală a fost adus în lumea reală. Producătorul francez de maşini a colaborat cu cei de la Polyphony, creatorii jocului Gran Turismo de pe consola PlayStation, pentru a construi o machetă la scara 1:1 a maşinii din simulatorul auto. Cu înălţime de doar 1,09 m şi roţi de 21”, conceptul nu are cum să lase rece un pasionat de cai putere. În spiritul ecologic al zilelor noastre şi pentru că în jocuri aproape totul este posibil, motorizarea electrică se aliementează de la celule de combustibil.

GTbyCITROEN - un bolid din jocul Gran Turismo

Aerodinamica este dusă aproape la extrem cu spatele alungit şi fantele frontale şi laterale mari. Pentru faruri nu puteau să nu fie folosite LED-urile, iar oglinzile din fibră de carbon sunt făcute să taie aerul. Un spoiler imens, tot din fibră de carbon, asigură stabilitatea la vitezele mari pentru care a fost creată maşina, fiind dotat cu braţe hidraulice care-i pot schimba înclinarea.

GTbyCITROEN, macheta prezentată la Salonul Auto de la Paris

Conceptul de la Citroen a fost prezentat la salonul auto de la Paris, în urma unei campanii publicitare prelungite. Cei care au vizitat standul Citroen au putut nu doar să admire bolidul, ci să-l şi conducă în jocul Gran Turismo 5 ce va fi lansat în 2009 pentru consola PlayStation 3. Mai multe imagini cu superbul GTbyCITROEN puteţi viziona în galeria multimedia.

GTbyCITROEN - bordul futurist al maşinii

GTbyCITROEN - construcţia machetei

Urmărește Go4IT.ro pe Google News