Concept design Peugeot

27.02.2007
Concept design Peugeot
O lume mică

6. MiawoO este singurul concept francez din topul primelor 10. Acesta a fost conceput de Noumid Bendifallah şi în viziunea acestuia este propulsat de un motor termic clasic.

MiawoO

7. E-Motion este un concept electric al lui Dario Gagula din Germania. Trebuie să recunosc că arata foarte bine, mai ales pentru o maşina electrică. Dacă ar putea rula şi cu o viteză destul de mare şi are avea o autonomie satisfăcătoare ar fi frumos să îl şi vedem pe străzi.

8. PLAIRE este un concept realizat de americanul James Ma. În afara faptului că este un vehicul hibrid cu un design interesant, ar trebui să fie construit din materiale plastice refolosite. Cred că unele din ideile acestui concept ar trebui puse în aplicare.

9. 910, proiectat de Ertug YENÝDEMÝR din Turcia, este un concept interesant despre care se poate spune că îmbină noul cu vechiul, însă asemanarea cu alte modele este vizibilă. Din păcate, nici Ertug nu e prea darnic cu amănuntele privitoare la sistemul de propulsie, dar în viziunea lui maşina trebuie să fie foarte bine dotată din punct de vedere electronic.

10. SPEEDLITE conceput de Nemanja Lalcic din Serbia, este un vehicul hibrid care în viziunea acestuia poate atinge viteza maximă de 300 Km/h. Acest concept putem spune ca are la bază masinile de Formula 1, dar este adaptat pentru şosea păstrând totuşi o înfăţişare fioroasă.

Este o lume mică

Marile firme producătoare de maşini au descoperit avantajul de a avea la dispoziţie proiecte venite din toată lumea. Nu putem spune că designerii angajaţi la aceste companii nu au idei bune, dar totul este legat de aşa numita plafonare.

De obicei, dacă nu sunt angajate persoane noi cu idei noi, echipa veche are tendinţa de a continua o anumită linie de design. Pe de altă parte, dacă primeşti proiecte din toate colţurile şi culturile lumi, chiar dacă nu găseşti un model care să exprime direcţia în care se îndreaptă compania, sigur poţi să vezi în ce direcţie se îndreaptă cerinţele publicului.

Top 10

Oameni noi idei noi

În ultima perioadă tot mai multe firme producătoare de maşini caută designeri noi prin intermediul unor concursuri de creaţie. Nu ar fi de mirare ca următoarele generaţii de maşini să nu fie doar conduse de noi, ci să fie şi proiectate. Anul acesta la concursul organizat de Peugeot câştigătorul este un concetăţean de-al nostru Mihai Panaitescu. Propun ca în continuare să aruncăm o privire asupra primilor 10 finalişti.

Top 10

1.Flux este un concept realizat de Mihai Panaitescu în vârstă de 20 de ani. În viziunea lui Mihai acest vehicul este propulsat de un motor cu hidrogen poziţionat în spatele acestuia.

FLUX

2.N Jooy. Design-ul a fost realizat de Wesley Saikawa din Brazilia. Este o idee revoluţionară având un set de patru sfere în loc de roţile clasice. Pentru punerea în mişcare a acestuia proiectantul s-a gândit la 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare sferă.

3.ALLSCAPE este creaţia lui Gustavo Ferrero din Venezuela şi trebuie să recunosc că este şi preferata mea. Un design modern care inpiră putere, după cum spune şi Gustavo. Acesta este propulsat de un motor hibrid, datorită puterii mai mari de care acest concept are nevoie.

4.LiiON proiectată de Christian Sano, un alt român. Acest concept are doar 3 roţi şi are la bază un motor electric. Sincer cred că aceste tipuri de vehicule au un potenţial foarte mare, ţinând cont în primul rând de estimările referitoare la numărul maşinilor în viitorul apropiat. Cu cât vor fi mai mici cu atât traficul va fi mai uşor, nemaipunând la socoteală problema încălzirii globale.

5.CUB un concept al lui Ka Dan din China. Din păcate Ka nu a fost foarte darnic cu detaliile privitoare la propulsie sau alte dispozitive înglobate de CUB. Interesant este însă faptul că, după spusele lui Ka Dan, acest proiect are la bază un cub.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News