De ce sunt atât de scumpe sistemele de navigaţie integrate?

27.02.2008
De ce sunt atât de scumpe sistemele de navigaţie integrate?

Cu preţuri ce variază între 500 şi câteva mii de euro, sistemele de navigaţie integrate sunt cu mult mai scumpe decât cele separate, fără a oferi avantaje reale. Există anumite facilităţi, cum ar fi ecranul care ar putea fi mai mare decât al unor unităţi externe sau posibilitatea de proiectare a direcţiilor pe ecran, dar dezavantajele sunt mai importante.

De ce sunt atât de scumpe sistemele de navigaţie integrate?

În primul rând, adăugarea unor hărţi noi sau a unor upgrade-uri ulterioare necesită contactarea dealer-ului şi costă semnificativ mai mult decât cele pentru modele externe. Apoi, sistemele de navigaţie integrate sunt de multe ori cu un pas în urma celorlalte, lipsindu-le facilităţi precum descărcarea informaţiilor despre trafic în timp real. Un factor care ar trebui luat în considerare este acela că unităţile externe pot fi folosite cu orice vehicul sau chiar pentru orientare de către pietoni. Mai mult, ele includ de obicei facilităţi multimedia care nu se pretează pentru un sistem integrat, conform majorităţii producătorilor de maşini.

De ce sunt atât de scumpe sistemele de navigaţie integrate?

În concluzie, de ce am alege un sistem de navigaţie integrat? Unii ar putea spune că pur şi simplu îşi permit. Pentru ceilalţi, unităţile separate au preţuri care încep de la 150 de euro, la aceasta adăugându-se flexibilitatea dată de sistemul de operare, facilităţile multimedia, precum şi mobilitatea. Nu mai punem la socoteală faptul că producătorii de maşini cu siguranţă obţin sistemele de navigaţie la preţuri mai mici decât muritorii de rând, făcând costul unui astfel de opţonal să pară şi mai umflat decât este.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News