Germania îi cere companiei Tesla să nu mai folosească termenul „Autopilot” deoarece este înşelător

17.10.2016
Germania îi cere companiei Tesla să nu mai folosească termenul „Autopilot” deoarece este înşelător
În ultimul an mai mulţi posesori de automobile Tesla au fost implicaţi în accidente rutiere în timp ce foloseau Autopilot, tehnologia prin care maşinile companiei preiau o mare parte din sarcinile şoferului. Au fost, însă, şi cazuri în care sistemul a salvat vieţi.
 
Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, i-a trimis o scrisoare companiei americane în care i-a cerut să nu mai folosească în reclame numele „Autopilot” pentru sistem, deoarece termenul este înşelător. 

Potrivit lui Dobrindt, acest nume îi poate face pe şoferi să aibă o încredere prea mare în tehnologie şi să se relaxeze la volan, fără a mai acorda atenţie prea mare condusului. 

 
Federal Motor Transport Authority (KBA) din Germania, aflată sub autoritatea ministrului, le-a trimis o scrisoare şi posesorilor de maşini Tesla, în care le atrage atenţia asupra aceluiaşi lucru.  
 
Tesla susţine că acest termen a fost folosit de zeci de ani în industria aeronautică, iar piloţii de avioane nu au făcut confuzii. Însă, pilotarea unui avion este diferită de cea a unui automobil, deoarece în aer sunt mult mai puţine obstacole care trebuie evitate, iar multe dintre culoarele aeriene nu sunt aglomerate.
 
Mai mult, Tesla susţine că întotdeauna îi atenţionează pe şoferi că atunci când folosesc Autopilot trebuie să fie atenţi la drum. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult