Go4News: Baidu, criticată dur după ce câţiva angajaţi au sărit în faţa unei maşini autonome a companiei pentru a demonstra siguranţa tehnologiei autopilot

22.11.2016

Vă mai amintiţi clipul „de infarct” cu tancul Leopard 2 care fânează de la viteză maximă cu scurt timp înainte de a intra într-un grup de oameni care stau pe şosea în faţa sa? Sau de incidentul Volvo de anul trecut? O ispravă similară au făcut şi angajaţii Baidu pentru a demonstra cât de sigură este tehnologia pentru maşini autonome a companiei. Întâmplarea s-a petrecut săptămâna trecută şi a fost povestită ca o anecdotă de către directorul executiv al companiei, Robin Li, într-un discurs ţinut de ziua lui. El a povestit cum câţiva ingineri Baidu care stăteau pe marginea drumului au ieşit brusc în faţa maşinii BMW capabilă să se conducă singură, iar aceasta a frânat la timp şi nimeni nu a fost rănit.

Doar că reacţia publicului nu a fost cea aşteptată de Li. Modul neortodox de a testa abilitatea maşinii de a proteja pietonii a fost criticat dur pe reţelele de socializare din China. „Cultura corporate a Baidu: Viaţa angajatului nu este o viaţă”, a scris un utilizator al serviciului de microblogging Sina Weibo.

 

 

Alţii s-au întrebat ce se întâmpla dacă sistemul nu funcţiona corect, aşa cum s-a întâmplat la Volvo. Purtătorul de cuvând al lui Li a spus că acesta nu a ştiut de testul făcut de angajaţi şi că şi pentru şeful Baidu a fost o surpriză. Se pare că una plăcută, deoarece Li a simţit nevoia să se laude cu ea. „Dacă nu ştia despre acest lucru nu trebuia să se laude cu el pentru publicitate”, a scris altcineva pe Weibo.

 

Baidu este una din companiile de IT care investesc masiv în piaţa automobilelor autonome. Gigantul, care operează cel mai mare motor de căutare şi cea mai mare encilopedie online de pe piaţa chineză, a dezvoltat un software numit AutoBrain, testat pe automobile BMW şi BYD.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult