Go4News: Nissan a oprit producţia unui sedan după ce acesta a obţinut zero stele la testele de impact

01.11.2016

Nissan a anunţat că nu va mai produce modelul Tsuru, după ce timp de zeci de ani acesta a fost preferat de firmele de taxi din Mexic. Compania a luat decizia după ce automobilul a obţinut un punctaj de zero stele într-un test de coliziune.

 

Insurance Institute For Highway Safety (IIHS) a simulat o ciocnire între un Nissan Versa (model 2016, dedicat pieţei din SUA) şi un Nissan Tsuru (model 2015, dedicat pieţei din Mexic). Impactul a dus la anihilarea celui de-al doilea model, după cum se poate vedea în clipul ataşat.

Experimentul a fost organizat de IIHS împreună cu Latin NCAP şi Global NCAP. Versa este cel mai ieftin sedan oferit de Nissan în SUA, iar Tsuru cel mai ieftin sedan oferit în Mexic. Scopul experimentului a fost să scoată în evidenţă diferenţele de abordare ale companiilor auto în ceea ce priveşte siguranţa pasagerilor în funcţie de piaţă.

 

Foto: YouTube

 

Cele trei organizaţii au lansat campania #NoZeroStarCars, care îşi propune să elimine de pe piaţă toate modelele de maşini care obţin un punctaj de zero stele în teste.

 

Potrivit NCAP, în accidentele rutiere în care a fost implicat modelul Tsuru au murit 4.000 de persoane în Mexic în perioada 2007 – 2012.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult