Maşina care previne accidentele, coşmarul firmelor de asigurare

Maşina care previne accidentele, coşmarul firmelor de asigurare

Scopul celor de la Prevent, o companie europeană, este acela de a crea maşina care să prevină orice fel de accidente. În loc să se concentreze asupra siguranţei în cazul unui accident, cum fac cei mai importanţi producători auto, Prevent dezvoltă tehnologii care previn accidentele.

În acest scop, Prevent pune cap la cap mai multe tehnologii inteligente sperând că cea mai sigură cale de a salva vieţi şi a evita daunele materiale este prevenirea. Printre tehnologiile pe care un astfel de automobil le va include se numără: Willwarn (avertizează şoferul în legătură cu eventualele pericole frontale prin intermediul comunicării wireless), Maps & Adas (se foloseşte de sistemele de navigare pentru a atrage atenţia şoferului în cazul diverselor obstacole de teren), Saspence (analizează siguranţa vehiculului în funcţie de distanţă şi viteză), Lateralsafe (monitorizează unghiurile cu vizibilitate redusă) şi Apalaci & Compose (sistem care analizează viteza şi traiectoria celorlalte autovehicule din trafic şi a pietonilor).

Sistemul Prevent

În prezent, tehnologiile dezvoltate de Prevent sunt testate pe următoarele modele: Volvo FH12, BMW 545i, Fiat Stilo, Alfa Romeo 156 şi Mercedes E350.

Cei de la Prevent nu au putut aproxima o dată la care autovehiculele cu aceste sisteme vor fi comercializate, însă este clar că vor trece probabil câţiva ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News