Maşina construită cu imprimanta 3D – o perspectivă viabilă

Maşina construită cu imprimanta 3D - o perspectivă viabilă

După marea controversă a armelor de foc construite cu o imprimantă 3D, a sosit momentul să vorbim despre maşina printată. Nu vă închipuiţi însă că veţi merge cu roţi de plastic, iar motorul va fi din ABS. Urbee 2 este un concept cu şanse destul de mari să devină realitate. Majoritatea panourilor din care va fi construită caroseria vor fi realizate cu ajutorul unei imprimante 3D, urmârindu-se o rezistenţă la impactă similară cu cea oferită de maşinile de curse.

Urbee 2 - maşina scoasă la imprimantă...3D

Urbee 2 nu va fi un bolid, ci un vehicul citadin cu trei roţi. Jim Kor şi compania sa Kor Ecologic intenţionează să schimbe modul în care lumea priveşte construcţia maşinilor. O imprimantă 3D perminte o libertate mai mare designerilor, în comparaţie cu o presă metalică. Mai multe elemente ale caroseriei pot fi construite dintr-o singură bucată, având astfel o rigiditate mai crescută şi o greutate mai redusă. Ai astfel mai puţine puncte de sudură şi economiseşti energie.

Urbee 2 nu va fi construită integral din plastic. Şasiul şi motorul vor fi principalele elemente metalice ale maşinii. Prototipul maşinii va fi produs în halele companiei RedEye, care se ocupă cu construcţia unor modele la scară, folosind de obicei imprimare 3D. Părţile imprimate ale lui Urbee 2 pot fi realizate în aproximativ 2.500 de ore. Mai multe detalii despre această maşină hibridă puteţi găsi accesând link-urile de la Sursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News