Mitsubishi MMR25 – maşina de raliu 8×4 din 2025

29.09.2008
Mitsubishi MMR25 – maşina de raliu 8x4 din 2025

Ceea ce veţi admira în continuare este perspectiva celor de la Mitsubishi asupra curselor de raliu din 2025. Modelul Mitsubishi MMR25 este în mod evident o maşină electrică, dotată cu baterii ultraeficiente care ar trebui să ofere o autonomie de 1600 km. Însă nu aceasta este cea mai inovatoare tehnologie pe care o foloseşte. O simplă privire aruncată asupra roţilor va convinge pe oricine că are de-a face cu un vehicul extravagant.

Mitsubishi MMR25 - conceptul electric ce va alerga în raliurile din 2025

Tracţiunea 8×4 se traduce în felul următor: vehiculul are patru roţi, fiecare dintre ele având la rândul ei alte 8 roţi. Atât roţile principale, cât şi roţile secundare dispun de motoare electrice. Controlate prin intermediul calculatorului de bord, roţile permit mişcarea maşinii înainte şi înapoi, dar şi în lateral, fără ca roţile principale să-şi schimbe unghiul de fugă. În acest sens, Mitsubishi MMR25 a fost creată cu o formă aerodinamică specială care ofere o rezistenţă frontală, dar şi laterală a aerului foarte mică.

Mitsubishi MMR25 - sistem exotic de tracţiune, de tip 8x4

Celor care încearcă să descopere parbrizul le spunem de pe-acum să se lase păgubaşi. Conform celor de la Mitsubishi, o bucată de sticlă cu o suprafaţă aşa de mare ar avea un impact semnificativ asupra greutăţii acestui vehicul. În schimb, şoferul va fi înconjurat în cabină de un sistem de monitoare care-i vor oferi un unghi de vizibilitate de aproape 360o în jurul maşinii. Această perspectivă sună şi mai bine în condiţii de noapte sau vizibilitate redusă când sisteme optice speciale vor ajuta şoferul să vadă mai bine drumul decât printr-un parbriz. Nu ştim dacă cele două poze de mai sus v-au impresionat, însă pe noi ne-au făcut să ne întrebăm câţi ani mai sunt până în 2025.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News