Motivul pentru care Tesla nu construieşte maşini zburătoare: „E o idee prostească”

17.02.2017
Motivul pentru care Tesla nu construieşte maşini zburătoare: „E o idee prostească”

Tesla a revoluţionat industria auto în ultimii ani după ce a readus în prim-plan automobilul electric, o soluţie de transport aproape uitată timp de zeci de ani. Însă compania nu o va lua pe urmele Uber sau Airbus şi nu va construi maşini zburătoare. Şeful Tesla, Elon Musk, crede că acestea sunt o idee prostească.

Motivele lui sunt destul de simple. Pentru a sta în aer, aceste vehicule trebuie să genereze o forţă de împingere consistentă, iar elicele lor vor genera mult zgomot şi mişcări ale aerului, care îi vor deranja pe cetăţeni. Mai mult, în caz de accident numărul victimelor poate fi mai mare, deoarece vehiculele sau bucăţi din maşinile respective pot răni sau ucide oameni aflaţi la sol. Imaginaţi-vă un accident în care două maşini zburătoare se ciocnesc deasupra unui concert rock la care participă zeci de mii de persoane.

 

 

Musk are dreptate şi în ceea ce priveşte zgomotul. În acest moment chiar şi dronele profesionale produc mult zgomot, ca să nu mai vorbim de elicoptere sau alte aparate de zbor mult mai grele decât aerul.

 

În schimb, Elon Musk crede că soluţia la traficul aglomerat din oraşe o reprezintă tunelele subterane. De aceea, miliardarul vrea să investească într-o companie care va săpa astfel de căi de rulare sub pământ mai repede şi la preţuri mai mici. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult