O companie chineză a instalat gratuit o staţie de încărcare pentru maşini electrice şi un stâlp inteligent, la Timişoara

11.05.2017
O companie chineză a instalat gratuit o staţie de încărcare pentru maşini electrice şi un stâlp inteligent, la Timişoara

În centrul Timişoarei a fost realizată prima staţie de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, fiind donată de o companie chineză care a montat şi primul stâlp inteligent din oraş, cu Wi-Fi gratuit, transmite Mediafax.

 

City-managerul Timişoarei, Robert Kristof, a anunţat, pe contul său de Facebook, că prima staţie de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, se află în parcarea Modex, din centrul oraşului. Timişorenii care au astfel de vehicule o pot folosi gratuit.

Modulul de încărcat maşini electrice a fost donat de compania chineză ZTE, care a montat, tot în parcarea Modex, şi primul stâlp inteligent din Timişoara, care oferă, printre altele, conexiune Wi-Fi.

 

„Ea a fost donată de compania ZTE şi completează sistemul Smart Pillar. În scurt timp, această staţie va apărea distinct şi în aplicaţia de Smart Parking precum şi în sistemele de navigaţie ale automobilelor electice, astfel şoferii o vor putea găsi uşor. Noi, ca administraţie locală, trebuie să realizăm infrastructura adecvată pentru a stimula mobilitatea verde, fără poluare. Astfel, dacă în viitor cetăţenii vor vedea până şi la colţul blocului astfel de staţii, cu siguranţă se vor gândi să aleagă o maşină electică în detrimentul uneia cu combustibil uzual. Întrucât maşinile electrice sunt viitorul, cu siguranţă vom continua astfel de iniţiative”, a precizat Robert Kristof.

 

 

Stâlpul inteligent a fost montat de compania chineză la sfârşitul anului trecut şi are mai multe facilităţi, printre care iluminat şi cameră de supraveghere 360 de grade, care se pot controla de la distanţă, senzori de temperatură, vânt sau zgomot.

 

Compania ZTE a implementat în parcarea Modex şi un sistem inteligent de parcare, în octombrie 2016. Astfel, printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil, şoferii pot afla dacă mai sunt locuri libere.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult