Parasolar pentru divertisment

02.03.2007
Parasolar pentru divertisment

All in one

Poate sună cunoscut, dar cu siguranţă este adevărat: totul devine multifuncţional, sau mai bine spus, dispozitive care înainte deserveau doar un singur scop acum îndeplinesc cât mai multe funcţii şi integrează cât mai multe sisteme.

Parasolar sau DVD player sau televizor sau toate laolaltă?

Parasolarele iniţiale au fost concepute pentru a apăra şoferul şi pasagerul din faţă de soare. La ceva timp după, parasolarul din dreptul pasagerului a fost dotat cu oglindă. Evoluţia nu se opreşte aici, oglinda dispare şi este înlocuită de un ecran LCD.

Încet, încet timpul a trecut, trecutul a ramas în urmă şi am ajuns în prezent, iar parasolarul a mai suferit o tranformare. Ecranul LCD rămâne, dar este acompaniat de un DVD player. Aşadar acum parasolarul nu mai este doar destinat protecţiei solare, ci este un sistem multimedia în toată regula. Personal sunt curios care va fi următorul stadiu în evoluţia parasolarelor auto.

Să vedem în ce constă şi ce oferă un astfel de parasolar:

  1. Apără de soare.
  2. Are un ecran LDC.
  3. Are un DVD player.
  4. Este dotat cu TV tuner.
  5. Conexiune USB.
  6. Touch screen.
  7. Sistem anti-şoc mecanic şi electronic.
  8. Card reader.
  9. Transmiţător FM.
  10. Funcţie retrovizoare.

Cu toate că a suferit schimbări dramatice în existenţa lui, parasolarul a păstrat totuşi funcţia primordială, ne apără de soare. Cu trecerea timpului însă, a evoluat şi a devenit un nou dispozitiv care ne ajută la relaxare. Parasolarul cu DVD player oferă mai mult decât posibilitatea vizionării unui film.

TV tuner-ul din dotarea acestuia ne oferă posibilitatea de a urmări ştirile atunci când suntem în trafic, după cum susţin producătorii acestuia. Cât despre “funcţia retrovizoare” nu putem să spunem că nu ne este folositoare. Putem conecta parasolarul la camera video din dotarea maşinii sau putem adăuga chiar noi o cameră. În orice caz posibilitatea de a vedea exact distanţa dinte noi şi maşina din spate este binevenită.

O altă trăsătură interesantă este conexiunea audio care, spre deosebire de modalitatea clasică de conectare prin intermediul firelor, are o conexiune radio. Parasolarul are un emiţător FM încorporat, noi nu trebuie decât să prindem pe radioul din dotarea maşinii frecvenţa pe care emite acesta. Acest mod ce conectare este foarte practic, elimină firul audio, rămânând în acest fel doar firul pentru alimentare şi posibilul fir de la camera video. Din păcate nu se menţionează distanţa pe care se emite sau dacă poate influenţa radiourile partenerilor din trafic.

Card reader-ul suportă memorii in format SD şi ofera posibilitatea de a reda informaţia conţinută de acesta din urmă, fie video sau audio. DVD player-ul este normal şi redă formatele de media obişnuite pe orice tip de suport standard. Interesantă este totuşi rezoluţia ecranului, respectiv 1200 x 234 (s-ar putea totuşi să fie o eroare în specificaţiile date de producător…).

Oare este legal?

Una din problemele reale ale acestui parasolar este legalitatea, deoarece nu este în conformitate cu legile unor state privind dispozitivele de redare video din interiorul masinii, ce pot fi privite direct de sofer. Momentan la noi în ţară nu se menţionează nici că ar fi legal, dar nici ilegal. Dacă doriţi o schimbare a parasolarului pe care îl deţinţi în prezent mai trebuie să ştiţi că modelul prezentat costă aproximativ 300$.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News