Pioneer şi-a lansat noua gamă de produse: Partea I, pentru masina

27.06.2008
Pioneer şi-a lansat noua gamă de produse: Partea I, pentru masina

Pioneer este pentru cunoscatori un brand high-end japonez care pune accent pe sisteme audio/video pentru casă şi maşină şi navigatie GPS. În nici un caz nu veţi găsi produse Pioneer în ofertele Cora/Carrefour, publicul ţintă fiind cei care apreciază calitatea ca principalul criteriu la achiziţia unui echipament audio/video.

Pe 24 iunie, Pioneer şi-a prezentat noua gamă de produse în cadrul unui eveniment chic ce a avut loc în Budapesta la hotelul de 5 stele Corynthia Grand Hotel Royal. Spre deosebire de unele evenimente de acest tip, participanţii au avut ocazia nu doar să asiste la prezentări ci şi la demonstraţii. În plus am putut testa live majoritatea produselor.

În prima parte a articolului voi prezenta soluţiile de navigaţie GPS cu funcţii multimedia din seria NavGate, urmând ca a doua parte să prezinte plasmele de generaţia 9 şi sistemele audio/video pentru casă.

Seria de navigatoare GPS NavGate

Începând cu 2008 seria de sisteme de navigatie GPS Pioneer se numeste NavGate si aduce pe lângă funcţiile evidente de navigaţie şi multe opţiuni multimedia şi control al telefonului mobil prin Bluetooth. Seria NavGate mizează şi pe integrarea cu sistemele deja prezente în maşină, nu doar pe funcţiile suplimentare. Astfel toate modelele seriei NavGate permit interconectarea cu playerele MP3, iar în cazul iPod-ului este permisă chiar comandarea prin intermediul display-ului navigatorului.

Suplimentar pot fi redate melodii de pe stick-uri USB, de pe carduri de memorie SD sau de pe CD/DVD în funcţie de modelul ales. Tot pe ecranul navigatorului poate fi afisat semnalul primit de la o cameră video ce se activează în cazul mersului în marşalier.

Seria NavGate consta actualmente din trei modele: AVIC-F900BT, AVIC-F700BT şi AVIC-F500BT, toate dotate cu ecran Wide de 5.8 inch sensibil la atingere (800 x 480 px rezoluţie), procesor la 600 Mhz şi 2 GB de memorie flash pe care sunt instalate hartile complete pentru 33 de tari europene. De menţionat este faptul că update-ul de firmware se face ori printr-un stick USB, ori printr-un card SD.

Pioneer AVIC-F500BT

Toate navigatoarele din seria NavGate încorporează şi un kit Bluetooth Parrot capabil să ţină minte 900 de contacte pentru 3 telefoane, cate 300 de fiecare. Pe partea de redare multimedia sunt suportate formatele MP3, WMA, AAC, WAV şi MPEG4 la un bitrate cam mic de doar 480 kbps. Inedită este posibilitatea folosirii simultane a sistemului de navigaţie şi sistemului audio.

Modelul AVIC-F900BT este cel mai dotat dintre toate, suportând discuri DVD şi oferind amplificare MosFet 4 x 50 W. Funcţia Gyro permite aproximarea poziţiei în zonele în care semnalul GPS este slab sau lipseşte (ex: tuneluri, strazi printre cladiri înalte şi zone de munte). Modelul AVIC-F700BT are un slot CD în loc de DVD, iar AVIC-F500BT este un navigator GPS extern (poate fi folosit cu succes drept PMP – Portable Media Player), ce nu trebuie instalat în bordul maşinii (lucru excelent ţinând cont că doar 16% din maşinile livrate în Europa au loc pentru instalarea unui modul extern.

Pioneer, seria NavGate

La începutul săptămânii viitoare vom prezenta şi partea a doua, care va aborda noua gamă Pioneer audio/video pentru casă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News