Producătorul de aspiratoare Dyson va construi propriile automobile electrice. Anul în care va debuta primul model

27.09.2017
Producătorul de aspiratoare Dyson va construi propriile automobile electrice. Anul în care va debuta primul model
Inventatorul britanic James Dyson a anunţat că va investi echivalentul a 2,3 miliarde de euro în dezvoltarea de automobile electrice. Primul model va fi prezentat până în anul 2020. Miliardarul în vârstă de 70 de ani a spus că lucrurul la acest proiect a început în urmă cu doi ani şi jumătate.
 
Echipa care dezvoltă automobilele are deja 400 de membri. Maşinile vor fi construite în Marea Britanie. James Dyson a susţinut ieşirea ţării sale din UE, iar noul său proiect ar putea genera 4.000 de noi locuri de muncă pe insulă. „Vom crea mai multă bogăţie şi locuri de muncă dacă suntem în afara UE. Vom controla propriul destin. Controlul, cred eu, este cel mai important lucru în viaţă şi în afaceri”, declara el înainte de referendum. 
 
Detalii suplimentare despre proiect, care este unul secret, nu se cunosc. Informaţiile de mai sus au apărut într-un e-mail trimis de Dyson angajaţilor. 
 
Britanicul este recunoscut în special datorită aspiratorului fără sac, iar compania lui deţine peste 10.000 de brevete. Dyson mai produce uscătoare de mâini şi păr, ventilatoare şi dispozitive pentru iluminat. Compania are 8.500 de angajaţi şi este prezentă în 65 de ţări. 

Nu este prima dată când James Dyson se aventurează în industria auto. În anii ’90 el a inventat un filtru pentru ţevile de eşapament ale maşinilor, care reducea poluarea. „Nimeni nu a fost interesat la momentul respectiv de el”, potrivit inventatorului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult