Sound-Fly Auto GWT-600 – modulator FM de ultimă generaţie

20.08.2008
Sound-Fly Auto GWT-600 – modulator FM de ultimă generaţie
Modulator FM Sound-Fly Auto (II)

Deoarece numele artistului şi titlul melodiei nu pot fi afişate de ecranul modulatorului, producătorul a apelat la o soluţie elegantă: funcţia RDS a aparatelor radio. Informaţiile care sunt de obicei afişate de ecranul playerului MP3 sunt afişate de ecranul alfanumeric al aparatelor radio cu care sunt dotate o bună parte din autovehicule. În practică, sistemul este cât se poate de fiabil şi a suplinit cu brio lipsa unui ecran LCD. Una din funcţiile pe care am apreciat-o în mod special la modulatorul de la Sound-Fly a fost căutarea automată a frecvenţelor libere. Într-un oraş cu multe posturi de radio ce transmit pe FM, cum este Bucureştiul, acestă funcţie este cât se poate de utilă. Atunci când sunt sesizate interferenţe deranjante, trebuie apăsat un singur buton şi dispozitivul va căuta singur o altă frecveţă liberă.

Sound-Fly Auto dispune de 6 butoane frontale

Această funcţie de scanare automată poate fi corelată cu funcţia RDS Auto Sync. Aceasta este suportată de aparate radio auto de generaţie mai nouă şi permite schimbarea frecvenţei prin comandă RDS. În acest fel, nu mai este necesară căutarea manuală a frecvenţei folosite de modulator. În plus, dacă utilizatorul observă că o anumită frecvenţă nu are interferenţe într-o anumită zonă, el o poate memora pentru o utilizare ulterioară. Modulatorul permite memorarea a şapte frecvenţe.

Am testat dispozitivul în traficul din Bucureşti, pe un autovehicul ce dispunea de un radio cu RDS şi Auto Sync, folosind toate cele trei surse audio. Modulatorul s-a comportat aproape impecabil şi am fost foarte mulţumiţi de performanţele sale. În primul rând, calitatea sunetului a fost foarte bună, iar pentru aceasta ar putea să fie responsabile componentele de la Samsung folosite de producător. Zgomotul de fond a fost sesizabil în unele cazuri, dar de cele mai multe ori dispărea odată cu schimbarea frecvenţei. Interferenţele au fost de asemenea rare, iar problema lor s-a rezolvat în acelaşi mod. Au fost doar câteva cazuri în care modulatorul a selectat o frecvenţă foarte apropiată de cea a unui post de radio local, de cele mai multe ori frecvenţa aleasă fiind la o diferenţă de 3-4 zecimi de megahertz de una ocupată.

Sound-Fly Auto si telecomanda sa

Pornirea modulatorului se face automat şi sunt reţinute setările de la ultima utilizare. Sound-Fly GWT-600 dispune de un manual în limba română în care sunt explicate în detaliu funcţiile sale. Aşa cum recomandă şi producătorul, este indicat să fie folosit nivelul de volum mediu oferit de modulator, iar reglajul ulterior să fie realizat prin intermediul aparatului de radio din maşină. Telecomanda s-a dovedit foarte utilă deoarece permite accesul instantaneu la anumite funcţii care necesită mai multe apăsări pe butoanele modulatorului. Totuşi, pentru a fi cu adevărat ergonomică, ea ar trebui poziţionată într-un loc uşor accesibil de către şofer.

Concluzie

Sound-Fly GWT-600 este o soluţie accesibilă pentru ascultarea melodiilor în format MP3 în maşină, atunci când sistemul audio din dotare nu permite aceasta. Pe lângă calitatea audio foarte bună, modulatorul s-a remarcat prin numărul mare de funcţii de care dispune, cea mai importantă fiind suportul RDS cu Auto Sync. Telecomanda va ajuta şoferul să controleze modulatorul fără a-şi lua prea mult timp privirea de la drum. Cei care sunt interesaţi de modulatorul FM Sound-Fly Auto GWT-600 îl pot achiziţiona de la SC NICOMM TEAM SRL (Bucuresti, str Toamnei 36a, sector 2, tel 021 2104272, [email protected]) şi SC MICROTECH SRL (Craiova, str Gh. Titeica nr 14, bl D13, ap 18, tel  0720222905, [email protected])

.

Modulator FM Sound-Fly Auto (I)

Stocarea muzicii în format digital este ceva specific zilelor noastre, iar tipul de fişiere MP3 nu cred că este străin niciunui utilizator frecvent al PC-ului. O problemă cu care s-au confruntat posesorii de autoturisme în ultimii ani a fost ascultarea muzicii preferate în format digital atunci când sunt la volan. CD-urile sunt alegerea optimă atunci când şoferul este foarte pretenţios în ceea ce priveşte calitatea sunetului, însă rămâne problema capacităţii acestui mediu de stocare. Cele 80 de minute de-abia sunt suficiente pentru aproximativ 20 de melodii. O soluţie a fost oferită de magaziile cu CD-uri, însă preţul ridicat nu le-a făcut foarte populare.

Sound-Fly Auto, un modulator FM de ultima generatie

La ora actuală, majoritatea CD player-elor auto oferă suport pentru fişierele MP3, unele dintre ele fiind chiar dotate cu mufă USB, slot pentru card-uri SD şi mufă audio frontală. Ce facem însă dacă planşa de bord a autovehiculului nu permite schimbarea vechiului radiocasetofon sau CD player? Soluţia elegantă este utilizarea unui modulator FM. Această denumire este dată unor dispozitive de mici dimensiuni, alimentate de obicei prin priza de la brichetă şi care preiau o sursă audio şi o transmit pe frecvenţe radio FM.

Sound-Fly Auto are mufa de alimentare rabatabila

Sound-Fly GWT-600 este un modulator FM de ultimă generaţie care se remarcă prin versatilitate şi un număr mare de funcţii. El se livreză împreună cu o telecomandă subţire care permite accesarea mult mai rapidă a unor funcţii. Corpul modulatorului dispune de o mufă rabatabilă pentru priza de la brichetă, putându-se adapta pentru aproape orice configuraţie a planşei de bord. Partea frontală dispune de un mic ecran LCD numeric, cu patru cifre. Sub el se găsesc trei butoane subţiri, iar mai jos au fost dispuse butoanele Play/Pause, Next şi Forward.

Sound-Fly Auto cu slot SDHC, mufa USB si line-in

Modulatorul poate prelua fişierele MP3 sau WMA din trei surse. Pe latura sa dreaptă se află slot-ul pentru carduri SD. Acesta suportă o capacitate maximă de 16 GB pe carduri de tip SDHC. Stick-ul USB poate fi conectat la un port aflat în partea de jos a modulatorului. Capacitatea maximă recunoscută de Sound-Fly Auto este de 32 GB. De asemenea, modulatorul recunoaşte 20 de directoare pe cinci nivele sau 1999 de fişiere. O primă limitare care ar putea fi simţită de unii utilizatori care dispun de harddisk-uri externe. Pe langă faptul că este necesară o alimentare separată pentru HDD, modulatorul recunoaşte doar o partiţie de 32 GB, formatată FAT32. Pe latura stângă a dispozitivului se află un o mufă audio de 2,5 mm. În pachet este oferit un cablu adaptor cu jack de 3,5 mm, lung de aproximativ 30 cm.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News