Tehnologie anti-furt pentru maşini

11.10.2007
Tehnologie anti-furt pentru maşini

On Star, subisdiară a General Motors, ce oferă servicii de monitorizare prin GPS, a dezvoltat o tehnologie care permite poliţiei să captureze mai uşor maşinile furate, date în urmărire, prin oprirea forţată a acestora.

Tehnologia Stolen Vehicle Slowdown este de fapt un program ce funcţionează în tandem cu serviciul On Star de monitorizare. Soft-ul respectiv acţionează asupra motorului şi face inutilă călcarea pedalei de acceleraţie, fără să blocheze frânarea şi direcţia vehiculului.

Serviciul se activează doar la cererea organelor autorizate, iar protocolul presupune o adevarată strategie. Mai întâi, trebuie să raportezi evenimentul poliţiei, apoi aceştia vor intra în legatură cu On Star şi vor solicita stoparea automobilului în cauză. Urmează ca On Star să depisteze maşina prin GPS şi să comunice poliţiei zona în care ea se deplasează. Ultimul raport (înainte de activarea Stolen Vehicle Slowdown) aparţine oamenilor legii, se face în momentul în care au în raza vizuală automobilul cu pricina.

Astfel ei împuşcă doi (sau mai mulţi) “iepuri” dintr-o lovitură: maşina este recuperată, iar infractorii au şanse de scăpare foarte mici.

Foarte interesant, doar că de această minunată facilitate pot beneficia numai posesorii de vehicule GM (Chevrolet, Cadillac, Hummer, Saab, Opel si multe altele), bineînţeles contra cost.

General Motors Stolen Vehicle Slowdown

Urmărește Go4IT.ro pe Google News