Volkswagen a prezentat o versiune electrică a celebrului său microbuz Transporter: are autonomie de 600 de Km şi sistem autopilot

12.01.2017
Volkswagen a prezentat o versiune electrică a celebrului său microbuz Transporter: are autonomie de 600 de Km şi sistem autopilot

Volkswagen a prezentat versiunea modernă, electrică, a unuia dintre cele mai de succes modele din istoria companiei. Numit I.D. Buzz, conceptul are opt locuri şi două motoare electrice. Maşina va ajunge pe piaţă în 2022.

La fel ca şi modelul Transporter T2 al cărui ADN îl moşteneşte,  I.D. Buzz are în partea din faţă sigla de mari dimensiuni VW. Vehiculul dispune de sistem autopilot.

Volkswagen a produs celebrul microbuz Transporter T2 (Type 2) între anii 1950 şi 1970, dar modelul este produs şi astăzi sub licenţă în Brazilia sub numele de Samba.

Prezentat la Detroit Motor Show, acesta este al doilea model electric Volkswagen din seria electrică I.D. Primul a fost un model de maşină de familie prezentat anul trecut la Paris Motor Show.

Bateriile de pe I.D. Buzz sunt montate sub podea, iar în partea din faţă, în spatele siglei, este un portbagaj. Scaunele pot fi mutate pe marginile laterale sau coborâte pentru a le permite pasagerilor să doarmă.

I.D. Buzz va avea o autonomie de 600 de kilometri la o încărcare completă a bateriilor. Cu ajutorul unui sistem de încărcare Fast Charging, acumulatorii vor putea ajunge la un nivel de încărcare de 80% în 30 de minute.

VW nu a anunţat preţul, dar cu siguranţă acesta nu va fi un model „pentru mase”, aşa cum a fost cazul versiunii originale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult