Volkswagen vrea să treacă de scandalul emisiilor investind masiv în maşini electrice

Volkswagen vrea să treacă de scandalul emisiilor investind masiv în maşini electrice

Volkswagen are un plan ambiţios pentru a aduce vehiculele electrice către mase, cu zeci de noi modele din diverse game, care ar putea provoca producătorii auto să ţină pasul la un an după izbucnirea scandalului emisiilor, scrie Bloomberg.

Procesul va primi un impuls la salonul auto de la Paris, când compania va lansa modelul concept I.D., un hatchback cu baterie care va avea o autonomie de până la 600 Km, semnificativ mai mare decât cea a Tesla Model 3.

Spre deosebire de alte modele inspirate din variantele mai vechi ale Volkswagen, maşina va fi primul prototip construit de VW de la zero, un angajament important, atât financiar cât şi de resurse de inginerie.

„Viitorul este electric”, a spus Matthias Mueller, şeful companiei germane.

Miza este mare pentru companie, având în vedere că scandalul emisiilor încă îi costă miliarde de dolari în amenzi şi probleme de imagine. Pentru a evidenţia importanţa noii direcţii, VW vrea să transpună tehnologia maşinilor electrice pe modele precum Beetle sau Golf.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult