Analişti: Precomenzile pentru iPhone 8 sunt „dezamăgitoare”

21.09.2017
Analişti: Precomenzile pentru iPhone 8 sunt „dezamăgitoare”
Mai mulţi operatori telecom şi retaileri au primit precomenzi slabe pentru iPhone 8. Această ştire şi review-urile negative la Apple Watch Series 3, care are probleme cu conectivitatea LTE şi autonomia bateriei, au provocat scăderea acţiunilor Apple pe bursă. Potrivit lui Jun Zhang, analist la compania Rosenblatt Securities, precomenzile pentru iPhone 8 au fost „substanţial mai mici” decât cele înregistrate de iPhone 6 şi iPhone 7. 
 
În China, în magazinul online JD.com au fost plasate, în primele trei zile, 1,5 milioane de precomenzi pentru iPhone 8, faţă de 3,5 milioane pentru iPhone 7, anul trecut. La China Mobile, cel mai mare operator telecom din China, precomenzile din primele trei zile pentru iPhone 8 s-au ridicat la 1 milion de unităţi versus 2,5 milioane de unităţi pentru iPhone 7 şi 3,5 milioane pentru iPhone 6. 
 
Mai mult, operatori telecom din SUA au înregistrat precomenzi semnificativ mai puţine de asemenea. Unii analişti au numit cifrele „dezamăgitoare”. Potrivit lui Zhang, este posibil ca mulţi clienţi să aştepte precomenzile pentru iPhone X. Totuşi, la un preţ de pornire de 1.000 de dolari în SUA, este greu de crezut că acest model va compensa suficient pentru a acoperi cifrele mai slabe înregistrate de iPhone 8. 

Jeff Johnston, de la Arthur Wood Equity Research, scrie că precomenzile slabe sunt cauzate şi de faptul că iPhone 8 a primit review-uri lipsite de entuziasm şi, din cercetările lor, acelaşi lucru îl simt şi utilizatorii. El crede că în America de Nord precomenzile pentru iPhone 8 sunt cu 50% mai mici decât cele consemnate de iPhone 7. Totuşi, Johnson este de părere că iPhone X se va vinde bine. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult