Apple a înregistrat rezultate foarte bune în T3 fiscal, datorită vânzărilor peste aşteptări înregistrate de iPhone

02.08.2017
Apple a înregistrat rezultate foarte bune în T3 fiscal, datorită vânzărilor peste aşteptări înregistrate de iPhone

Acţiunile Apple se află în creştere după ce compania a înregistrat rezultate financiare foarte bune în cel de-al treilea său trimestru fiscal şi al doilea al anului.

 

Gigantul american a consemnat venituri de 45,4 miliarde de dolari, comparativ cu 42,36 miliarde de dolari în perioada similară din 2016. Rezultatele se datorează vânzărilor bune de terminale iPhone, care s-au ridicat la 41 de milioane de unităţi în perioada aprilie – iunie 2017. Analiştii se aşteptau la vânzări de 40,7 milioane de unităţi, deoarece mulţi clienţi aşteaptă lansarea noilor telefoane Apple în luna septembrie a acestui an.

 

Şi vânzările de tablete iPad au consemnat un avans anual de 14%, după 13 trimestre consecutive de declin. În perioada analizată, compania a vândut 4,29 milioane de computere Mac.

Cu această ocazie, Apple a anunţat că a vândut, de la lansarea smartphone-ului în 2007 şi până acum, peste 1,2 miliarde de unităţi iPhone.

 

Foto: Pixabay

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult