Apple a vândut 1 miliard de iPhone-uri

28.07.2016
Apple a vândut 1 miliard de iPhone-uri

Apple a lansat primul său smartphone în 2007, iar în cei nouă ani de existenţă a reuşit să doboare toate recordurile de vânzări din trecut. Tim Cook, CEO-ul companiei, a anunţat ieri printr-un e-mail către angajaţi că a fost vândut iPhone-ul cu numărul 1 miliard cândva în cursul săptămânii trecute. Această veste vine la două zile după ce Apple a publicat raportul de venituri pe trimestrul doi al lui 2016, în care au fost înregistrate scăderi masive de vânzări pentru iPhone-uri şi alte produse hardware.

În mesajul său, Cook a declarat că „iPhone-ul a devenit unul dintre cele mai importante, revoluţionare şi de succes produse din istorie”. În anii ce au urmat, produsele companiilor rivale au ajuns iPhone-ul din urmă şi chiar l-au depăşit din anumite puncte de vedere, însă acestea nu au convins foarte mulţi fani să treacă pe alte platforme. Chiar dacă vânzările de iPhone-uri au început să scadă în ultimele câteva luni, compania tot a reuşit să vândă peste 40 de milioane de unităţi în trimestrul al doilea din 2016. Desigur, aceste vânzăr includ toate modelele de iPhone disponibile la vânzare: iPhone SE, iPhone 6 şi 6S.

Raportul trimestrial Apple a dezvăluit că vânzările de iPhone au fost mai mici cu 27% mai mici faţă de prima parte a anului fiscal 2016 şi cu 23% mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate că hardware-ul Apple este în scădere (vânzările de iPad, şi Mac fiind de asemenea pe un trend descendent), veniturile Apple au depăşit însă aşteptările. Se pare că serviciile companiei precum iTunes, Apple Music, iCloud şi AppStore sunt în creştere, veniturile lor crescând cu 19 procente faţă de anul trecut.

Citeşte şi iPhone SE: micul gigant [REVIEW]

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult