Apple ar putea renunţa complet la hardware-ul de la Qualcomm

01.11.2017
Apple ar putea renunţa complet la hardware-ul de la Qualcomm

Apple şi Qualcomm duc o luptă legală de câteva luni bune în Statele Unite şi în alte câteva ţări, producătorul de chipset-uri şi modem-uri pentru mobile acuzând producătorul de smartphone-uri de neplată a licenţelor pentru tehnologiile folosite. Apple în schimb susţine că brevetele Qualcomm sunt mult prea generice şi refuză să mai plătească, iar în consecinţă, ar putea renunţa complet la componentele produse de Qualcomm începând de anul viitor.

În prezent, smartphone-urile şi dispozitivele mobile de la Apple folosesc componente Qualcomm şi Intel, însă în viitorul apropiat, acestea ar putea folosi doar componente ale altor producători. Intel pare să rămână pe lista de companii agreate, în timp ce MediaTek ar putea fi alternativa la acestea, pentru a putea asigura un flux de producţie constant. Aceste informaţii au fost publicate de Wall Street Journal, care susţine că primele dispozitive fără hardware Qualcomm ar putea debuta chiar în primăvara anului viitor.

Această perioadă este în general marcată de lansări noi pentru produsele din gama iPad Pro, modelul cu ecran de 12,9” fiind la rând pentru un upgrade hardware semnificativ. În acelaşi timp, Qualcomm susţine că noul său modem pentru smartphone-uri a fost deja testat şi livrat către Apple, pentru integrarea în următorul său smartphone de top, lucru care sugerează că în ciuda luptelor pe căi legale, compania nu doreşte să încheie complet relaţiile cu producătorul de smartphone-uri.

Cu siguranţă acesta nu este sfârşitul acestui conflict, Qualcomm urmărind deja interzicerea comercializării  de iPhone-uri în mai multe ţări, incluziv în China şi Statele Unite, în cazul în care Apple continuă să refuze plata licenţelor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult