Apple ia în calcul introducerea unui model complet nou de iPhone o dată la trei ani

31.05.2016
Apple ia în calcul introducerea unui model complet nou de iPhone o dată la trei ani

Până acum Apple i-a obişnuit pe fanii iPhone să lanseze un model complet nou o dată la doi ani. Gigantul american ia, însă, în calcul serios mărirea acestui ciclu la trei ani, potrivit unor surse ale publicaţiei japoneze Nikkei.

Se pare că Apple ia această decizie deoarece în ultimii ani s-au făcut puţine avansuri semnificative pe partea hardware a smartphone-urilor, iar piaţa s-a maturizat şi cererea este mai mică.

Citeşte şi: Modelul standard iPhone 7 va avea capacitate de stocare de 32 GB şi cel puţin 2 GB memorie RAM

Nikkei notează şi că iPhone 7 va arăta aproape identic cu iPhone 6s şi va veni cu îmbunătăţiri minore, precum o cameră mai bună, rezistenţă la apă şi o autonomie mai ridicată a bateriei. Mai mult, potrivit publicaţiei, dispare jack-ul audio. Astfel, iPhone 7 va fi al treilea smartphone consecutiv Apple cu design aproape neschimbat, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum.

Modelul de iPhone pe care Apple îl va lansa în 2017 va aduce schimbări mai mari, printre care un ecran OLED, care oferă un consum mai redus de energie deoarece nu necesită iluminare din spate.

Sursele Nikkei mai spun şi că Apple nu se aşteaptă ca în acest an să vândă mai multe smartphone-uri decât în 2015. Compania rămâne foarte profitabilă, dar recent a înregistrat primul trimestru din ultimii 13 ani în care vânzările au scăzut comparativ cu perioada similară din anul trecut.

Citeşte şi: După 13 ani consecutivi de creştere, Apple a raportat prima scădere trimestrială a vânzărilor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult