Beneficiile primite de şeful Apple au fost reduse după ce compania a ratat ţintele stabilite pentru 2016

09.01.2017
Beneficiile primite de şeful Apple au fost reduse după ce compania a ratat ţintele stabilite pentru 2016

Salariul anual al directorilor executivi ai marilor companii depinde de performanţele acestora. Acest lucru îi încurajează să lucreze mai mult pentru a depăşi performanţele din anul anterior. În ciuda faptului că s-a străduit mult, Tim Cook, şeful Apple, nu a avut un an de excepţie în 2016.

Potrivit unor documente depuse la Securities and Exchange Comission (SEC), Cook a primit anul trecut beneficii (salariu, acţiuni la companie) în valoare de 8,75 milioane de dolari, faţă de 10,28 milioane de dolari în 2015.

Tim Cook a încasat mai puţin deoarece compania nu a avut rezultate în linie cu ţintele de venituri şi profit stabilite.  

Veniturile anuale ale Apple au scăzut cu 4% în 2016, comparativ cu 2015, la 215,6 miliarde de dolari. Profitul operaţional a înregistrat şi el un declin de 0,5%, până la 60 de miliarde de dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult