Chariot este un „Uber” care transportă doar femei. Serviciul ar putea avea, însă, probleme în justiţie

12.04.2016
Chariot este un „Uber” care transportă doar femei. Serviciul ar putea avea, însă, probleme în justiţie
Un nou serviciu de ride-sharing, numit Chariot, a fost anunţat în oraşul american Boston. Acesta se diferenţiază de Uber sau Lyft prin faptul că transportă doar femei. 
 
„Condus de femei. Exclusiv pentru femei”, este sloganul de pe site-ul Chariot.
 
Citeşte şi: Site-ul xHamster a blocat accesul utiliatorilor dintr-un stat după ce a fost adoptată o lege controversată care vizează comunitatea LGBT
 
Michael Pelletz, fondatorul startup-ului, spune că doreşte să ofere un serviciu sigur pentru femei. Toţi şoferii sunt femei, iar verificarea acestora este mai riguroasă decât la Uber. Mai mult, în fiecare dimineaţă, pentru a pleca în cursă, un şofer trebuie să răspundă la o întrebare de securitate. Totodată, înainte ca maşina comandată să vină, o clientă primeşte un „cuvânt de siguranţă” pe care şoferul trebuie să i-l spună atunci când ajunge să o preia. În acest fel, femeile sunt sigure că s-au urcat în maşina cerută. 
 
 
În maşinile Chariot se vor pute urca doar băieţi cu vârste mai mici de 13 ani, însoţiţi de mamele lor.
 
Compania s-ar putea, însă, confrunta cu procese pentru discriminare bazată pe sex. Legea americană nu le permite angajatorilor să refuze să angajeze pe cineva pe motiv de gen sau să nu ofere servicii pentru anumite categorii de persoane. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult