Daily Mail vrea să lanseze, împreună cu un fond de investiţii, o ofertă pentru achiziţia Yahoo!

Daily Mail vrea să lanseze, împreună cu un fond de investiţii, o ofertă pentru achiziţia Yahoo!

Daily Mail s-a arătat interesată de achiziţia activelor Yahoo!, alăturându-se unui grup de companii care includ gigantul telecom Verizon Communications, în condiţiile în care se apropie termenul limită pentru ofertele preliminare de pe 18 aprilie, scrie Wall Street Journal.

Compania care deţine publicaţia britanică Daily Mail este în discuţii cu mai multe fonduri de investiţii pentru a lansa o ofertă pentru Yahoo. Daily Mail & General Trust este interesată în principal de divizia de ştiri şi de media a Yahoo!, şi este una dintre cele 40 de companii care şi-au arătat interesul pentru companie.

Yahoo s-a întâlnit cu Verizon, IAC/InterActiveCorp şi CBS, potrivit unor surse citate de WSJ.

Mail nu a avut încă întâlniri cu reprezentanţii Yahoo!. Verizon, care deţine AOL şi vrea să îşi crească divizia de media şi advertising, este considerat favoritul pentru achiziţia Yahoo!, potrivit analiştilor.

Unul dintre scenariile posibilele pentru oferta Yahoo! ar fi achiziţia diviziei de ştiri şi media de către Daily Mail, în timp ce un fond-partener ar urma să cumpere operaţiunile Yahoo! din SUA.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult