Essential, smartphone-ul „părintelui Android”, nu se vinde bine

28.09.2017
Essential, smartphone-ul „părintelui Android”, nu se vinde bine
Essential PH-1, smartphone-ul dezvoltat de startup-ul lui Andy Rubin, omul numit „părintele Android”, nu se vinde bine. Potrivit unor estimări, doar 5.000 de unităţi au fost livrate către clienţii finali în SUA prin intermediul operatorului telecom în portofoliul căruia este disponibil. Cifra (care nu include şi livrările prin alte canale) ar fi mică chiar şi într-o piaţă precum România, unde se vând anual aproximativ 5 milioane de telefoane mobile, majoritatea fiind smartphone-uri. 
 
În ciuda faptului că include multe caracteristici dorite de fanii împătimiţi ai sistemului de operare Android, Essential are câteva slăbiciuni greu de trecut cu vederea. Este vorba despre camera slabă, lipsa rezistenţei la apă sau a slotului pentru card de memorie. Unii critici au spus că performanţele camerei sunt slabe deoarece asta a dorit producătorul, care vinde un accesoriu separat pentru pasionaţii de fotografie. 
 
Essential, compania care a conceput telefonul, a făcut mai multe greşeli. Primele livrări ar fi trebuit să fie făcute la începutul lunii iulie a acestui an, dar au început la sfârşitul lunii august. Mai mult, compania a făcut o gafă de neiertat pentru unii: a fost trimis către clienţi un e-mail, de pe un cont Essential, care părea a fi o tentativă de phishing, deoarece le cerea acestora date personale. Totodată, telefonul este disponibil doar în oferta unui operator telecom, iar preţul de 700 de dolari îl face neatrăgător pentru cei care doresc să îl cumpere la liber. 

Caracteristica care atrage imediat atenţia la Essential este display-ul mare, care înconjoară camera frontală, transformând-o într-un fel de enclavă. Acesta foloseşte tehnologie LTPS LCD, are un raport de aspect de 19:10 şi diagonală de 5,71” cu rezoluţie de 1.312 x 2.560 pixeli. Essential include, în varianta cea mai avansată, chipset Snapdrgaon 835, 4 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 128 GB. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult