„Facebook din China” se află în mijlocul unui scandal după un show în care câţiva angajaţi au simulat sexul oral

Compania chineză Tencent, numită şi „Facebook din China”, se află în mijlocul unui scandal după ce pe internet a apărut o înregistrare în care mai mulţi angajaţi simulează sexul oral la o petrecere de sfârşit de an. În clip se vede cum două angajate îşi folosesc gurile pentru a deschide sticle de apă ţinute de colegi bărbaţi între picioare.

S-a confirmat faptul că înregistrarea a fost făcută la o petrecere a diviziei de mesagerie instantă. După incident, compania a fost etichetată ca fiind „sexistă” pe reţelele de socializare.

Tencent şi-a cerut scuze pentru incident şi a transmis că angajaţii care au participat la acel moment au fost pedepsiţi.

Gigantul din China, proprietarul celebrului joc League of Legends, este cea mai mare companie tehnologică din China. Compania a crescut accelerat în ultimii ani deoarece dezvoltă servicii alternative la platforme populare precum Facebook, Twitter, Instagram sau Snapchat, care nu pot fi accesate din statul asiatic.

Pe lângă League of Legends, unul dintre cele mai populare jocuri video online din lume, Tencent deţine aplicaţiile QQ, WeChat şi Qzone. Deşi destul de puţin cunoscute în afara Asiei, acestea au sute de milioane de utilizatori în China.

Tencent a devenit recent cea mai mare companie chineză din setorul tehnologic, după ce a depăşit la capitalizarea bursieră rivala Alibaba. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult