Fitbit deschide în Bucureşti cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din Europa şi face angajări

14.09.2017
Fitbit deschide în Bucureşti cel mai mare birou de cercetare-dezvoltare din Europa şi face angajări

Producătorul american de dispozitive inteligente pentru măsurarea activităţilor sportive Fitbit şi-a deschis joi biroul din Bucureşti, cel mai important proiect de cercetare şi dezvoltare deţinut în Europa. Fitbit va face şi angajări, au precizat reprezentanţii companiei.

 

Biroul din România va desfăşura activităţi complexe precum management, design şi software engineering pentru toate produsele companiei.

Deschiderea biroului din România succede achiziţia de către compania americană a producătorului local de ceasuri inteligente Vector Watch, tranzacţie ce a avut loc la sfârşitul anului 2016.

În prezent, compania are peste 20 de tipuri de poziţii deschise în vederea angajări de personal, Fitbit căutând pentru biroul din Bucureşti tineri care doresc să se specializeze în activităţi precum firmware engineering, software development, product management, design si nu numai. Sunt deschise, totodată, poziţii pentru specialişti IT cu experienţă, care să susţină dezvoltarea tehnică a produselor Fitbit la nivel global.

 

„Ne dorim ca prin produsele Fitbit să producem un impact puternic şi să milităm pentru un stil de viaţă cât mai sănătos. Suntem încântaţi să lucrăm alături de echipa din Bucureşti şi să dezvoltăm proiecte tehnologice avansate, care să îmbunătăţească vieţile oamenilor”, a menţionat Eric Friedman, CTO Fitbit.

 

În cadrul companiei din Bucureşti se regăsesc toate departamentele care asigură dezvoltarea de produse performante şi inovatoare, de la dezvoltare de produs, până la design şi cercetare. Alături de acestea se găsesc o multitudine de discipline de dezvoltare software, de la firmware, la mobile şi cloud.

„Plecând de la echipa care a creat prima platformă de ceasuri inteligente din România, construim de la începutul anului biroul Fitbit din Bucureşti, pe care îl lansăm azi în casă nouă. Suntem bucuroşi că deja unii dintre cei mai buni specialişti din domeniul IT din România ni s-au alăturat. Cu toţii suntem pasionaţi de tehnologie şi vrem să construim un viitor mai sănătos şi mai echilibrat. Mediul de lucru este identic cu cel din biroul din San Francisco, cu spaţii largi şi cu oameni foarte deschişi şi prietenoşi. Lucrăm împreună şi ne şi relaxăm în multele zone de distracţie şi recreere, care reprezintă un adevărat hub de inspiraţie. Mai mult, fiindcă suntem direct implicaţi în cercetare, ideile noastre ajung să fie puse în aplicare şi să schimbe în bine milioane de vieţi din întreaga lume. În cadrul Fitbit vrem să îi aducem la aceeaşi masă pe cei care, prin creativitatea lor, deschid minţile celorlalţi şi fac lumea un loc mai bun”, a declarat Andrei Pitiş, VP Engineering & Head of Bucharest Office.

 

Fitbit, Inc. (simbol NYSE: FIT) a fost înfiinţată în 2007 de către doi antreprenori şi este acum o companie cotată la bursă. Compania oferă o gamă variată de produse pentru monitorizarea activităţilor sportive precum brăţările inteligente Fitbit Surge, Fitbit Blaze, Fitbit Charge 2, Alta HR, Alta, Fitbit Flex 2, Fitbit One şi Fitbit Zip, alături de ceasul inteligent Fitbit Ionic, căştile wireless Fitbit Flyer şi cântarul inteligent Fitbit Aria şi Fitbit Aria 2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult