Fostul mare fotbalist Pele cere daune de 30 de milioane de dolari de la Samsung

Fostul mare fotbalist Pele cere daune de 30 de milioane de dolari de la Samsung

Legendarul fotbalist brazilian, Pele a anunţat că va da în judecată compania Samsung pentru difuzarea, fără permisiunea sa, a unei reclame în cotidianul american New York Times şi va cere daune totale de 30 de milioane de dolari, transmite Mediafax.

Conform plângerii depuse la tribunalul din Chicago de către avocaţii lui Pele, compania Samsung ar fi folosit imaginea fostului fotbalist brazilian, pentru a promova unul dintre modelele noi de televizoare ale companiei, chiar dacă relaţiile contractuale dintre Pele şi Samsung au fost întrerupte în 2013.

Citeşte şi: Seria Galaxy S7 va primi un model „active”, cu rezistenţă sporită la şocuri

Reclama nu menţionează numele celui considerat cel mai valoros fotbalist din istorie, dar prezintă imaginea unui bărbat care seamănă izbitor cu Pele şi o mică fotografie a unui jucător de fotbal care foloseşte procedeele fotbalistice făcute celebre de către Pele.

„Scopul nostrum este acela de a obţine o sumă corectă pentru folosirea neautorizată a imaginii lui Pele şi pentru a preveni ca pe viitor acest lucru să se mai întâmple”, a spus Frederick Sperling, avocatul lui Pele.

Purtătorul de cuvânt al companiei Samsung, Danielle Meister Cohen a refuzat să comenteze situaţia.

Sperling, este avocatul care l-a reprezentat şi pe fostul star al lui Chicago Bulls, Michael Jordan, pe care l-a ajutat să câştige 8,9 milioane de dolari, de la compania Dominick’s Finer Foods într-un caz asemănător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult