Gigantul Samsung este presat să se împartă în două companii

29.11.2016
Gigantul Samsung este presat să se împartă în două companii

Mai mulţi investitori, în frunte cu Elliott Management, un fond de investiţii american închis, fac presiuni asupra Samsung Grooup pentru a se împărţi în două companii: una de tip holding şi alta operaţională. Potrivit Seoul Economic Daily, Samsung va anunţa că plănuieşte să ia în considerare această propunere. Fondul îi cere gigantului sud-coreean şi să le plătească acţionarilor dividende speciale în valoare de 26 miliarde de dolari.

 

Separarea Samsung în două companii este agreată şi de familia fondatoare a companiei, deoarece le-ar permite membrilor acesteia să aibă un control mai mare. Samsung este lider de piaţă global pe mai multe domenii, precum smartphone-uri, televizoare sau cipuri de memorie.

Compania are grijă să nu îi supere pe investitori, într-o perioadă în care scandalul Galaxy Note7 a afectat reputaţia brandului şi a cauzat pierderi financiare consistente. Mai mult, autorităţile au percheziţionat recent cartierul general din Seul al companiei, într-un caz în care era implicat un angajat apropiat de preşedintele sud-coreean Park Geun-hye.

 

 

În acest moment, gigantul asiatic este controlat de către Jay Y. Lee şi cele două surori ale lui. Lee a preluat frâiele de la tatăl său, Lee Kun-Hee, în 2014, după ce acesta din urmă a suferit un infarct.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult