Google se aliază cu o mare companie farmaceutică pentru producerea de medicamente bioelectronice

01.08.2016
Google se aliază cu o mare companie farmaceutică pentru producerea de medicamente bioelectronice

Alphabet, mega-compania înfiinţată de Google pentru a uni sub aceeaşi umbrelă numeroasele subsidiare cu activităţi dintre cele mai diverse (robotică – Boston Dynamics, cercetare – Google X, automatizări – Nest Labs, etc.) a anunţat investiţii masive în dezvoltarea unor tehnologii medicale de ultimă generaţie.

Parte din conglomeratul Alphabet, Verily (fost startup Google Life Sciences) va colabora cu gigantul farmaceutic GlaxoSmithKline (GSK) pentru dezvoltarea unei noi categorii de medicamente bioelectronice, capabile să „folosească semnalele electrice din corpul uman pentru a facilita tratarea bolilor cronice”.

Acordul semnat între cei doi giganţi prevede formarea unei noi companii – Galvani Bioelectronics. Numită după Luigi Aloisio Galvani, primul cercetător care a experimentat în secolul XVII cu fenomenul de bioelectricitate şi realizat importanţa acestuia pentru organismele vii, compania va avea la dispoziţie un buget de 715 milioane dolari pentru finanţarea activităţii de cercetare.

Potrivit cercetătorilor GSK, biomedicamentele pot servi la tratarea afecţiunilor cronice, cum este artrita şi astmul, însă unul dintre proiectele prioritate pentru compania nou înfiinţată va viza dezvoltarea de „dispozitive miniaturale de înaltă precizie”, servind la remedierea „afecţiunilor metabolice, inflamatorii şi endocrine”, printre care şi diabetul tip 2.

Pentru început, Galvani Bioelectronics va beneficia de ajutorul a 30 oameni de ştiinţă, ingineri şi clinicieni, care for folosi tratamente dezvoltate de ambele companii-mamă, instituţii academice şi alţi parteneri de cercetare.

Google/Alphabet a depasit Apple, devenind cea mai valoroasă companie din lume

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult