Google va afla în curând dacă datorează statului francez peste un miliard de euro, bani din taxe

12.07.2017
Google va afla în curând dacă datorează statului francez peste un miliard de euro, bani din taxe

Google află săptămâna aceasta, cel mai devreme miercuri, dacă trebuie să plătească statului francez taxe în valoare de 1,12 miliarde de euro, la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a amendat compania cu o sumă record, de 2,4 miliarde de euro, scrie Bloomberg.

 

Judecătorii din Paris trebuie să decidă dacă Google a evitat în mod ilegal să plătească taxele franceze prin transferarea vânzărilor din ţară în Irlanda. Autorităţile trebuie să stabilească dacă sediile europene ale Google din Irlanda ar trebui taxate ca şi cum compania ar avea un sediu permanent în Franţa.

Un consilier de la curtea administrativă din Paris a transmis o opinie independentă, potrivit căreia Google nu ar trebui să plătească taxe, din cauza hibelor legislative.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult