HP intră în industria marijuanei. Compania dezvoltă sisteme POS pentru magazinele care vând legal drogul

12.04.2018
HP intră în industria marijuanei. Compania dezvoltă sisteme POS pentru magazinele care vând legal drogul

Gigantul tehnologic HP se va implica în industria marijuanei, oferind o tehnologie care ar putea schimba modul în care oamenii cumpără produsul recreaţional.

 

HP va începe să vândă sisteme POS pentru magazinele în care este comercializată marijuana, scrie Business Insider. Aceasta este prima companie de o asemenea anvergură care colaborează cu industria producătoare de marijuana.

 

Astfel, HP va colabora cu start-up-ul din domeniul marijuanei Flowhub, pentru a vinde case de marcat cu software preinstalat, destinat comercializării acestui produs.

 

Obiectivul aceste tehnologii este acela de a uşura munca magazinelor de marijuana, denumite „dispensare”, pentru a se supune mai bine legilor federale din SUA.

 

Hewlett-Packard, un pionier în industria computerelor, va profita de pe urma aşa-numite „febre verzi” a marijuanei. Magazinele vor putea coordona vânzările şi inventarul, vor genera rapoarte şi vor respecta legislaţia, în mod automat.

 

Foto: Thought Catalog/Unsplash

 

Vremurile s-au schimbat. Nouă state şi Washington DC au legalizat marijuana şi 1 din 5 americani foloseşte legal drogul, în scop de recreaţie. Vânzările legale de marijuana au însumat în 2017 circa 9,7 miliarde dolari, în creştere cu 33% faţă de 2016.

 

Pe măsură ce marijuana a devenit tot mai utilizată, a ieşit la suprafaţă o problemă esenţială: reglementarea. HP a văzut cumva legitimitatea industriei marijuanei.

 

Dincolo de producţia de laptopuri şi imprimante, HP este unul din cei mai mari furnizori globali de sisteme point-of-sale, o piaţă de 48 miliarde dolari în 2016.

 

Industria marijuanei deschide o nouă sursă de venituri pentru gigantul IT. Kyle Sherman, fondatorul Flowhub în Denver, a declarat că HP l-a abordat în 2017 pentru o posibilă colaborare.

 

„Au citit despre noi”, a declarat Sherman. „Desigur, şi noi ştiam cine sunt”.

În decembrie 2017, Flowhub şi HP s-au întâlnit pentru a discuta despre dispensarele de marijuana. Sherman a precizat că experienţa colaborării a demonstrat capacitatea de reglementare a industriei marijuanei.

 

La începutul anului, HP a început să construiască hardware-ul necesar acestor sisteme POS. Flowhub a instalat propriul software pe maşinării şi le-a vândut celor din industrie. Unele sisteme HP au fost testate în anumite magazine.

 

Aaron Weiss, vicepreşedintele şi directorul general al diviziei de soluţii pentru retail din cadrul HP, a declarat că este încântat să fie parte la o soluţie care poate reglementa noua industrie.

 

Citeşte continuarea în Gândul

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult