Iată ce s-a întâmplat cu acţiunile companiilor tehnologice americane imediat după victoria lui Donald Trump

10.11.2016
Iată ce s-a întâmplat cu acţiunile companiilor tehnologice americane imediat după victoria lui Donald Trump

Victoria lui Donald Trump, candidatul republican, a luat prin surprindere foarte mulţi oameni, mai ales că Hilary Clinton a condus în sondaje aproape pe tot parcursul campaniei electorale. Printre susţinătorii candidatului Partidului Democrat s-au numărat şi mulţi oameni influenţi din sectorul tehnologic american, printre care Tim Cook, şeful Apple.

 

După victoria lui Trump, acţiunile celor mai mari comapnii din sectorul tehnologic au scăzut, deoarece acesta a criticat în nenumărate rânduri nume mari din domeniu: preşedintele ales al SUA a spus că Amazon este un monopol, iar Apple a fost criticată pentru refuzul de a debloca smartphone-ul iPhone al unui bărbat acuzat de terorism.

 

 

Mai mult, Donald Trump a promovat în campanie politici protecţioniste, care, dacă sunt aplicate, ar putea obliga companiile din SUA să lucreze cu mai mulţi parteneri şi furnizori din State, care oferă produse şi servicii mai scumpe decât rivalii din Asia. „Vom face Apple să înceapă să construiască computerele şi lucrurile lor în această ţară şi nu în altele”, a declarat, la un moment dat, Trump. 

 

Statista a publicat un infografic în care arată cum au reacţionat acţiunile giganţilor IT după victoria lui Trump (preţul de închidere al titlurilor la sfârşitul şedinţei de tranzacţionare din 9 noiembrie comparativ cu cel din 8 noiembrie):

Infographic: Tech Stocks Trending Down After Trump Election | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult