IT&C rămâne pe primul loc în topul categoriilor cu cele mai multe comenzi făcute de români online

27.05.2016
IT&C rămâne pe primul loc în topul categoriilor cu cele mai multe comenzi făcute de români online
Topul categoriilor de produse pe care clienţii aleg să le cumpere online este condus de produsele IT&C, potrivit procesatorului de plăţi PayU România. Peste 40% dintre comenzile online sunt din acest do­me­niu, coşul de cumpărături având o valoare medie de trei ori mai mare decât valoarea medie generală, ajungând la peste 700 lei.
 
Pe locul al doilea se situează cum­părăturile de fashion&beauty, urmate de home&deco, de produsele pentru copii şi de cărţi.
 
Citeşte şi: ThinkGeek a lansat o serie de costume de baie Star Trek
 
PayU România, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi online de pe piaţa locală, a înregistrat în anul fiscal încheiat în martie 2016 tran­zacţii de 1,2 mld. lei, în creştere cu 44% faţă de anul fiscal precedent, potrivit datelor comunicate de companie.
 
 
„Piaţa plăţilor online a crescut semni­fi­cativ pe parcursul anului trecut. Valoarea medie a coşului de cumpărături online al ro­mânilor a crescut cu aproximativ o treime, ajungând la peste 260 lei. Cea mai mare tranzacţie în online a fost înregistrată la un magazin online şi a atins valoarea de peste 140.000 lei”, a declarat Marius Costin, Country Manager al PayU România.
 
Compania estimează, pe baza datelor colectate din industrie, că valoarea pieţei de comerţ electronic din România a crescut cu 31%, ajungând la 8,4 miliarde de lei (aproximativ 1,85 miliarde de euro).
 
În prezent, conform datelor companiei, 10% dintre români plătesc cu cardul, 1% aleg alte metode de plată online şi 89% aleg să plătească cash, la livrare.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult