Moneda digitală Bitcoin a depăşit pentru prima dată în valoare aurul

03.03.2017
Moneda digitală Bitcoin a depăşit pentru prima dată în valoare aurul

O unitate a monedei digitale Bitcoin a întrecut pentru prima dată valoarea unei uncii de aur; la finalul zilei de joi. Bitcoin a ajuns la 1.268 de dolari, în timp ce uncia de aur valora 1.233 de dolari, scrie BBC.

 

Valoarea monedei este atribuită cererii în creştere din China, unde autorităţile avertizează că bitcoin este folosită pentru a scoate bani din ţară.

Moneda digitală bitcoin a trecut de nivelul record de 1.200 de dolari pe 24 februarie, în contextul în care investitorii au speculat că prima platformă de tranzacţionare bitcoin (ETF) din Statele Unite va primi aprobare din partea autorităţilor, potrivit Reuters.

Analiştii financiari tradiţionali au considerat că moneda este prea volatilă, complicată şi riscantă şi au pus la îndoială valoarea acesteia. Dar bitcoin, inventată în 2008, a avut o performanţă mai bună decât orice altă monedă în fiecare an din 2010, cu excepţia anului 2014, când a fost moneda care a înregistrat cea mai slabă performanţă.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult