O agenţie de spionaj cibernetic nu găseşte angajaţi, deoarece Google şi Facebook plătesc de cinci ori mai mult

29.12.2017
O agenţie de spionaj cibernetic nu găseşte angajaţi, deoarece Google şi Facebook plătesc de cinci ori mai mult

GCHQ, agenţia britanică specializată în spionaj cibernetic, nu reuşeşe să găsească suficienţi noi angajaţi, deoarece aceştia preferă să lucreze pentru companii precum Facebook sau Google, care le oferă salarii de patru-cinci ori mai mari.

Organizaţia caută experţi în ameninţări informatice, într-o perioadă în care s-au înmulţit atacurile împotriva reţelelor guvernamentale. Anul acesta au fost consemnate mai multe atacuri informatice îndreptate împotriva unor membri ai parlamentului, iar programul ransomware WannaCry aproape a scos din uz infrastructura NHS (Serviciul Naţional de Sănătate).

GCHQ a angajat în 2016 cu 22% mai puţine persoane decât şi-a propus. Agenţia şi-a stabilit ca obiectiv să crească cu 14% numărul total de angajaţi în următorii ani şi să ajungă la 6.639 de persoane în martie 2020.

Nu ajută nici faptul că marile companii – precum Apple, Facebook şi Google – au centre importante în ţara vecină, Irlanda.

Mai mult, angajaţii agenţiilor de spionaj îşi dau demisia pentru a trece în mediul privat sau pentru a-şi fonda propriile firme de consultanţă pentru marile companii. Potrivit unor informaţii apărute recent, Uber a angajat foşti angajaţi ai CIA pentru a spiona companiile rivale şi încerca să decripteze conversaţii private realizate prin intermediul WhatsApp.


 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult