Oamenii îşi ipotechează casele şi folosesc carduri de credit pentru a cumpăra bitcoin, iar arbitrul pieţei financiare din SUA a lansat un avertisment

12.12.2017
Oamenii îşi ipotechează casele şi folosesc carduri de credit pentru a cumpăra bitcoin, iar arbitrul pieţei financiare din SUA a lansat un avertisment
În aceste zile febra bitcoin pare să fi cuprins toată lumea. Zi de zi presa scrie despre noile recorduri atinse de moneda virtuală, iar oamenii cred că investiţiile în această criptomonedă sunt o cale rapidă spre bogăţie. 
 
În SUA oamenii au început să folosească cardurile de credit şi să contracteze împrumuturi bancare în care garantează cu casele pentru a cumpăra bitcoin. Mai mult, CBOE Global Markets tocmai a lansat contracte futures pentru bitcoin, care le permit investitorilor şi speculatorilor să parieze pe preţul viitor al monedei. 
 

Situaţia a determinat arbitrul pieţei financiare din SUA, Securities and Exchange Commission (SEC), să transmită un avertisment. Potrivit unui comunicat al instituţiei, criptomonedele nu sunt încă reglementate, iar oamenii trebuie să se informeze bine înainte de a se lansa în astfel de investiţii. 

 
Joseph Borg, preşedintele North American Securities Administrators Association, a declarat şi el că Bitcoin şi alte monede virtuale nu sunt încă reglementate. Potrivit lui, tehnologia blockchain din spatele criptomonedelor va continua să existe şi să fie folosită şi în alte domenii, la fel şi monedele virtuale (într-o formă sau alta), dar faptul că bitcoin va supravieţui intereselor speculative nu este sigur. 
 
La începutul acestui an, moneda virtuală bitcoin valora 1.000 de dolari, iar recent a trecut peste pragul de 19.000 de dolari pe platforma Coinbase. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult