Oath Inc. (fostul Yahoo!) a vândut Flickr către serviciul de photo sharing SmugMug

23.04.2018
Oath Inc. (fostul Yahoo!) a vândut Flickr către serviciul de photo sharing SmugMug

Flickr, popularul serviciu de găzduire pentru fotografii, a fost vândut de către Oath Inc. (fostul Yahoo!). Servciul intră acum în portofoliul SmugMug, un alt serviciu de photo sharing/hosting, care este însă disponibil doar pe bază de abonament, fiind folosit de mulţi fotografi profesionişti pentru găzduirea portofoliilor. Se pare însă că Flickr aşa cum îl cunoaştem deja nu va dispărea, acesta urmând să rămână intact şi după achiziţie.

Detaliile acestei tranzacţii nu sunt cunoscute, însă SmugMug este un serviciu cu vechime pe internet. Acesta a fost înfiinţat în 2002, cu doi ani înainte ca Flickr să fie lansat, şi este susţinut din abonamentele utilizatorilor. Flickr în schimb integrează şi un plan gratuit pentru utilizatori, aceştia fiind expuşi la reclame. Desigur, şi Flickr oferă posibilitatea de a cumpăra un abonament lunar sau anual (6 dolari pe lună sau 50 de dolari pe an), care vine cu reduceri pentru câteva pachete software şi cu posibilitatea de a urca automat fotografiile de pe PC.

Planurile SmugMug pentru Flickr în acest moment sunt de a păstra ceea ce există deja şi de a încerca să adauge noi funcţii în viitor, probabil într-un fel în care bazele de date ale celor două servicii ar putea comunica între ele. Având în vedere că SmugMug curtează utilizatori din domeniul fotografilor profesionişti, iar Flickr este pentru „oricine”, clipul lansat cu ocazia achiziţiei prezintă mai mulţi fotografi, de la amatori la fotojurnalişti şi până la piloţi de drone, sugerând că această mişcare va aduce toată comunitatea de fotografi îmnpreună.

Oath Inc., care aparţine operatorului telecom Verizon din SUA, rămâne astfel în portofoliu cu Tumblr, Yahoo!, BrightRoll şi Flurry. Sub acest brand sunt înglobate şi publicaţii online precum Autoblog, Engadget, HuffPost şi TechCrunch, cât şi alte servicii online precum Cambio.com, AOL Mail, Netscape, MapQuest şi CompuServe.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult