Pentru fiecare smartphone cumpărat, românii achiziţionează cel puţin două accesorii

22.01.2018
Pentru fiecare smartphone cumpărat, românii achiziţionează cel puţin două accesorii

Anul trecut s-au vândut în România aproape 4 milioane de smartphone-uri, iar pentru fiecare telefon inteligent cumpărat s-au achiziţionat cel puţin două accesorii, transmite compania Avenir Telecom.

Astfel, piaţa locală de accesorii a depăşit anul trecut pragul de 10 milioane de unităţi.

„Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, ajutaţi de ofertele şi subvenţiile oferite de operatori şi retaileri, precum achiziţiile în rate şi la abonament. Având telefoane mai scumpe şi care, acum, nu se mai diferenţiază foarte mult vizual, utilizatorii au devenit mai interesaţi de protejarea şi personalizarea acestora”, a declarat Costin Soare, director operaţional la Avenir Telecom, distribuitor de telefoane, accesorii şi servicii de telecomunicaţii.

Din topul celor mai populare accesorii fac parte, cum era de aşteptat, foliile de protecţie pentru ecrane, husele, carcasele, bateriile externe, cablurile de încărcare şi încărcătoarele pentru maşini.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult